Головна> Новини > Хто відкрив мусцимол? Прорив у науці

Хто відкрив мусцимол? Прорив у науці

11 червня
Хто відкрив мусцимол? Прорив у науці

Зміст

Завдяки нашій унікальній здатності людини до спостереження, аналізу та уяви ми змогли перейти від печерного життя до створення цивілізованого суспільства, що досліджує космічні простори та навколишній світ. Це допомогло зробити життя безпечнішим і комфортнішим. Людство завжди прагнуло здобути всі таємні знання, а також пізнати світ, у якому ми живемо.

Ще зовсім недавно гриб з червоним капелюшком та білими плямами асоціювався зі словом «небезпека!». Але цікавість перевищила наш страх. Ми повинні були більше дізнатися про такий гриб як Amanita Muscaria, а також про те, як його можна використовувати на благо людей.

Історичне застосування мухоморів

Сьогодні людей пов'язує з Мухомором червоним лише дружба. Найрізноманітніші згадки про Amanita Muscaria зустрічаються у книгах періоду 11 століття нашої ери, а також його зображення можна побачити на багатьох витворах мистецтва. При цьому слід сказати, що історія застосування мухомору налічує не століття, а тисячоліття.

Вже давно Amanita Muscaria люди використовують із метою дезінфекції, оскільки він здатний залучати себе мух і вбивати їх. Саме завдяки цій дії люди назвали цього гриб Мухомором.

Також Мухомор червоний багато народів використовували для різних ритуалів і обрядів. Починаючи від корінних жителів Сибіру і закінчуючи вікінгами, а також від Балтійських країн до Індії люди вживали Amanita Muscaria для зміни станів свідомості.

Також у деяких куточках землі мухомор використовували як лікарський засіб. У період середньовіччя люди лікували мухомором подагру, ревматизм та зубний біль. І сьогодні його активно застосовують у традиційній китайській медицині, щоб зняти втому, прибрати почуття тривоги та депресії.

Відкриття мусцимолу

Так хто відкрив мусцимол? У середині 20 століття наука стала розвиватися семимильними кроками. Ця жага до пізнання торкнулася і мухомору.

З часу свого відкриття, тобто з кінця 19 століття, мускарин є однією з головних хімічних речовин, що відповідає за психоактивну дію Amanita Muscaria. Але вже через 70 років людство відкрило для себе мусцимол. Його разом з іботеновою кислотою у 1964 році виявили та вперше виділили з японського гриба Amanita ibotengutake такі вчені як Масаюкі Онда, Хіроші Фукушіма та Масуко Акагава. Пізніше вони опублікували роботу, яка описує як саму речовину, так і спосіб її добування.

У наступні роки вчені Т.Такемото, Ч.Х.Югстер і К.Боуден провели свою роботу з вивчення якостей і ефектів мусцимолу.

Хімічні властивості мусцимолу та його ефекти

Мусцимол є одним із трьох органічних хімічних речовин, що надають мухомору терапевтичні та лікувальні якості. Ця органічна речовина має хімічну формулу C4H6N2O2.

За своєю структурою мусцимол аналогічний GABA, тобто гамма-аміномасляній кислоті, нейромедіатору мозку, який відповідає за заспокоєння нервової системи людини. Він діє як сильний агоніст (активатор) GABA-рецепторів.

Мусцимол зазвичай надає заспокійливу та розслаблюючу дію. Відповідно до особистих вражень користувачів, ця речовина допомагає:

  • прибрати почуття тривожності
  • полегшити біль
  • покращити якість сну та боротися з безсонням
  • покращити здатність до медитації

Сучасні дослідження мусцимолу

У 21 столітті ця речовина знову опинилася в центрі уваги науки. Сьогодні мусцимол активно вивчають щодо його терапевтичних здібностей. На данний момент він показує досить добрі результати:

  1. В 2021 М Резаул Карім провели дослідження, яке показало, що мусцимол здатний заспокоювати нервову систему, а також ефективно знижувати почуття хронічної тривоги.
  2. У 2022 році Національний університет Ченг Кунг провів дослідження на тваринах, у ході яких визначив, що мусцимол потенційно здатний захищати від системних запальних реакцій, які не пов'язані з GABA.
  3. У період з 2023 до 2024 року Psyched Wellness вивчає мусцимол як потенційний антиоксидант.
  4. Співробітники Університету Торонто та Латвії закінчують окремі дослідження потенційного використання цієї речовини для лікування таких хвороб, як хвороба Альцгеймера, Хантінгтона та Паркінсона.

Висновок

Цікавість людей не залишила поза увагою гриб Amanita Muscaria. Використовуючи знання 5 000 років, ми зможемо знайти спосіб користуватись усіма унікальними якостями мусцимолу та його перевагами. Команда науковців Muscimol One® невпинно працювала і продовжує працювати над власними дослідженнями мусцимолу аби знайти нові способи терапевтичного застосування цієї унікальної речовини. 

Зміст

Нейропротектор Muscimol One® Натуральний. Безпечний. Дієвий

100% екстракт мусцимолу у капсулах.

Muscimol One® зменшує тривожність, стрес, покращує сон та допомагає повернути людині стан спокійної впевненості.

  • Унікальна запатентована технологія
  • Створено природою
  • Найвищий ступінь очистки
  • Науково доведена ефективність
  • Не містить токсичних речовин
Купити

Читайте також

Ментальне виснаження: як, чому і що робити
Ментальне виснаження: як, чому і що робити